MARȘUL PENTRU VIAȚÃ IAȘI 2012 (24 martie, ora 15:00)

Scopul evenimentului  „Marsul pentru Viataeste afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane începând cu momentul conceptiei si totodata sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

„Marsul pentru Viata” va avea loc în peste 14 orase ale tarii. A fost aleasa data de 24 martie deoarece este ziua premergatoare sarbatorii Bunei Vestiri având în centru femeia crestina si bucuria de a da viata.

La Iasi acest eveniment are deja o traditie, începând cu  anul 2000 când circa 700 de persoane de diferite confesiuni au participat împreuna la o actiune civica care a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la consecintele avortului asupra societatii. Actiunea a fost reluata  în aproape fiecare an, fiind organizata de diferite asociatii

În România, practica avortului dureaza de 55 de ani, înregistrându-se oficial mai mult de

22. 000.000 de victime. Noi însine suntem supravietuitori ai avortului în România, începând cu anul 1957 (preluat din documentul oficial al Marsului pentru Viata”, editia 2012).

Participantii se vor aduna pe esplanada din Piata Palatului Culturii unde se va tine un cuvânt de început privind scopul evenimentului si se va rosti rugaciunea Tatal Nostru, apoi se vor   deplasa în tacere pe B-dul Stefan cel Mare pâna în fata corpului C7 al Maternitatii Cuza Voda unde se va pastra un moment de reculegere si se vor aprinde lumânari în memoria copiilor ucisi prin avort.

În continuare, participantii se vor îndrepta spre Universitatea de Medicina si Farmacie (Piata Natiunii), prin B-dul Independentei unde vor avea loc o serie de discursuri tinute de organizatori, reprezentanti ai bisericilor si institutiilor locale.

Adunarea se va încheia cu rugaciunea Tatal Nostru.

Evenimentul este organizat  în colaborare cu bisericile, organizatiile si autoritatilor locale

Mai multe informatii privind acest eveniment national puteti obtine de pe www.marsulpentruviata.ro

Persoane de contact pentru Iasi:

Anca Erdic, coordonator program educational Asociatia Primul Pas, tel. 0740379778/0232.277901;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: